Het nieuwe beleggen op een Social Investment Netwerk

Een Social Investment Netwerk zoals eToro biedt beleggers en investeerders de mogelijkheid zelf te beleggen in aandelen, indexen, valuta of grondstoffen. Op eToro beleg je met CFD’s (contracts for difference), dit zijn een soort opties zonder looptijd. Met de CFD’s kun je profiteren van koersschommelingen door te speculeren op een koersdaling of een koersstijging.

Zelf beleggen en de beste beleggers kopiëren

Behalve zelf beleggen kun je er ook voor kiezen om de beste beleggers te kopiëren met een deel van je geld. Je kunt op het Social Investment Netwerk eenvoudig een selectie maken van handelaren en beleggers op basis van hun winst, maximaal verlies per week, percentage winstgevende beleggingen, winstgevende weken, aantal kopieerders en nog veel meer. De resultaten zijn transparant en de beleggers makkelijk benaderbaar, want het platform biedt de mogelijkheid om berichten te plaatsen en lezen van alle handelaren. Om de berichten van iemand te lezen hoef je hem of haar niet perse te kopiëren. Je kunt ook iemand volgen net als op Facebook. Als je besluit om iemand niet meer te kopiëren dan is dat met 1 klik geregeld, ook kun je instellen dat als iemand een bepaald bedrag verlies, je automatisch stopt met kopiëren.

Ervaring met het nieuwe beleggen via Social Trading

Op een Social Investment Netwerk kun je jouw eigen investeringsfonds bouwen door verschillende mensen te kopiëren. Ook kun je natuurlijk zelf beleggen met de hulp van het netwerk. Het biedt geavanceerde technische hulpmiddelen en transparantie van alle resultaten. Onze eigen ervaring is dat het nieuwe beleggen uitstekend werkt maar dat je met name heel kritisch moet zijn op de handelaren en beleggers die je wilt gaan kopiëren, want ook hier geldt dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst! Als je geinteresseerd bent in (actief) beleggen en handelen dan raden we je zeker aan om te starten met het nieuwe beleggen!