Mensen hebben intuitie en dat levert meer rendement op

In een artikel over een interessant onderzoek kwam naar voren dat beleggers toch nog altijd beter beleggen dan computers. Slimme algoritmes nemen steeds vaker het werk over van beleggers, maar is dat wel een goed idee vroegen de onderzoekers zich af.

Het blijkt dat beurshandelaren die zich goed bewust zijn van de signalen van hun lichaam meer geld verdienen en het vak langer volhouden. En dat levert meer rendement op. De onderzoekers concludeerden dat beleggen zoveel meer is dan alleen logisch nadenken. “Indien we ons zouden richten op de bewuste geest en deze proberen te modelleren naar een stukje software, dan is de mens gedoemd” zo stellen zij.

‘Onderbuikgevoel heeft grote gevolgen voor succes’. De ervaren beurshandelaren waren zich veel meer bewust van hun hartslag en wanneer deze omhoog ging. En hoe meer ze naar hun lichaam luisterden, hoe beter ze handelden.

Indien je zelf niet veel hebt met handelen zoek dan naar handelaren die buitengewoon goed presteren tegen een acceptabel risio. Een Social Investment Netwerk biedt deze mogelijkheid. Je zoekt zelf naar de best presterende belegger en kopieert hem of haar. Daar kan geen machine tegenop!

Interesse? Meld je aan op het grootste beleggersnetwerk in de wereld. Open demo account of direct aanmelden