Rendement met beleggen zonder een vinger uit te steken

Op welke manieren kun je rendement maken met beleggen zonder dat je een vinger hoeft uit te steken?

Verschillende manieren van Automatisch beleggen

De eerste vorm van Automatisch beleggen is beleggen in aandelenfondsen of indexfondsen, waarbij je periodiek, bijvoorbeeld maandelijks, een bedrag stort dat automatisch wordt belegd. Vaak kun je instappen met een klein bedrag (vanaf 50 euro) en is het mogelijk om de vaste inleg eenvoudig te wijzigen.

De tweede vorm is vermogensbeheer, waarbij het instapbedrag vaak hoger ligt, bijvoorbeeld vanaf 1.000 euro en de beleggingen op basis van een risicoprofiel uit handen worden gegeven aan een vermogensbeheerder. De derde vorm is automatisch beleggen met handelssystemen. Deze vorm lijkt op vermogensbeheer, maar in dit geval worden de beleggingen vaak gedaan door een handelssysteem of een professional.

De laatste vorm is eigenlijk de nieuwste vorm en toenemend in populariteit en aangeduid met het nieuwe beleggen via Social en Copy Trading. In deze vorm kun je op een platform eenvoudig met andere beleggers in contact komen, ze volgen en met een deel van je geld kopiëren. Open een gratis rekening op het grootste Social Investment Network ter wereld. In de volgende alinea’s bespreken we iedere vorm afzonderlijk

Periodiek beleggen in fondsen

Periodiek beleggen in fondsen is een vorm van Automatisch Beleggen waarin je bijvoorbeeld iedere maand een vast bedrag in een beleggingsfonds of een indexfonds. Of de markt nu stijgt of daalt, je investeert altijd hetzelfde bedrag. De inleg is meestal makkelijk te wijzigen en je kunt natuurlijk ook altijd een ander beleggingsfonds, en indexfonds kiezen waarin je automatisch wilt beleggen. Deze vorm van automatisch beleggen wordt vaak aangeboden door grootbanken, zoals ING, ABN Amro en Rabobank. De rendement zijn afhankelijk van je beleggingsprofiel en zijn vaak conform de beursontwikkeling en liggen ongeveer tussen de 2% en 10%.

Vermogensbeheer

Met vermogensbeheer laat je het geld beleggen door een bank of vermogensbeheerder. Vermogensbeheer is er in vele soorten en maten. Zowel de grootbanken als kleine gespecialiseerde (online) vermogensbeheerders bieden dit aan. In de Top 10 Vermogensbeheer op Beursvos staat een overzicht van vermogensbeheerders met het rendement over de afgelopen 3 jaar. Ook hier is het rendement afhankelijk van je risicoprofiel, maar kan in goede jaren bij een offensief profiel rond de 10% -15% zijn. Goed om te weten is dat Lynx Vermogensbeheer automatisch beleggen aanbiedt met handelssystemen die volgens bepaalde algoritmes werken. Dit lijkt erg op de volgende vorm.

Automatisch beleggen met handelssystemen

Automatisch beleggen met handelssystemen wordt onder andere aangeboden door SystemShop en Traderwinkel. In deze vorm investeer je een bepaalt startbedrag, bijvoorbeeld 5.000 euro en dat wordt dan door een systeem of professional belegd. Het risico en de fluctuaties zijn hoger omdat vaak in hefboomproducten zoals futures of opties wordt belegd, maar het rendement kan daardoor hoog uitkomen. In de Top 10 Automatisch Beleggen op Beursvos worden regelmatig de rendementen gepubliceerd die beginnen rond de 15% en kunnen oplopen tot zo’n 100%.

Nieuwe beleggen met Social en Copy Trading

Met het nieuwe beleggen op de fintech manier heb je de mogelijkheid om zelf te beleggen of je geld te laten beleggen op een Social Trading platform, zoals eToro, het grootste Social Investment Network. Je kunt op dit platform makkelijk in contact komen met andere beleggers en van hun kennis en vaardigheden profiteren en leren. Je kunt met een deel van je geld beleggers met de hoogste rendementen eenvoudig kopiëren.

De rendementen zijn transparant en je kunt op ieder moment starten en stoppen met kopiëren. De rendementen fluctueren sterker en de risico’s zijn hoger dan bijvoorbeeld vermogensbeheer, maar de mogelijke rendementen dus ook. Op deze website publiceren we regelmatig de Top Beleggers met hoogste rendement en deze variëren tussen de 40% en 700%.

Aanbieders Social Trading

In onderstaand overzicht staan een aantal aanbieders van het nieuwe beleggen via Social Investment Netwerken.

Aanbieders nieuwe beleggenOmschrijving
CopyopCopyop is een innovatief social trading platform waardoor het handelen in binaire opties makkelijker en leuker wordt. Bekijk hoe de meest succesvolle beleggers en traders handelen op ieder moment en kopieer hun beleggingen.
ZuluTradeHet concept van ZuluTrade is om een open omgeving aan te bieden waar beleggers en traders van over de wereld met elkaar in contact treden om kennis met elkaar te kunnen delen en elkaar beleggingen te kunnen kopieren.
AyondoAyondo is a FinTech groep die een innovatief trading platform heeft ontwikkeld. Hun doel om om tools te ontwikkelen zodat meer mensen kunnen profiteren en plezier kunnen beleven aan de financiele markten.
eToroeToro is het grootste beleggingsnetwerk ter wereld met circa 5 miljoen beleggers. Het platform combineert de opwinding van online beleggen met de wijsheid van de massa, zodat handelaren en beleggers slimmere beslissingen kunnen nemen. Jer kunt zelf beleggen en de beste beleggers ter wereld op 1 klik kopieren.
Collective2Collective2 heeft een platform in de snel groeiende markt van automatisch handelen en beleggen. Automatische Trade Systemen of trading algoritmes werden normaal gesproken ontwikkeld door hedge fondsen. Via Collective2 is het nu toegankelijk gemaakt voor iedereen.

Conclusie

Automatisch beleggen met het hoogste rendement doe je met het nieuwe beleggen via Social en Copy Trading. Wil je het hoogste rendement kunnen behalen dan moet je ook bereid zijn meer risico te lopen. Je kunt zelf de beleggers volgen en zoeken die stabiele hoge rendementen behalen. Alle resultaten zijn transparant, dus je hoeft alleen nog maar je eigen criteria te kiezen. Het is mogelijk om op verschillende criteria te selecteren zoals aantal winstgevende beleggingen en percentage winstgevende weken. Overigens kun je ook eenvoudig je risico’s spreiden doordat je tot wel 20 beleggers met een deel van je geld kunt kopiëren. Bovendien kun je besluiten om op ieder moment te stoppen of je voert zelf gekozen stoploss bedrag in.