Spaargeld zelf beleggen of laten beleggen

Nederlanders houden van sparen. Ondanks dat de rente vrijwel nihil is blijven mensen sparen. Beleggen is een goed alternatief als het spaargeld voor langere tijd niet nodig is. Beleggen levert historisch een hoger rendement op dan sparen. Ook kun je zelf beleggen en contact maken met andere beleggers op het Beleggersnetwerk van eToro. Zeker in economische betere tijden levert beleggen vaak een aantrekkelijk rendement op. Vroeger kon je alleen terecht bij banken, verzekeraars en vermogensbeheerders. Wat zijn tegenwoordig de mogelijkheden?

Nieuwe beleggen

Beleggen kan op verschillende manieren: zelf beleggen, samen beleggen of laten beleggen. Bij de eerste vorm open je een rekening, bijvoorbeeld bij DeGiro. Daarna zoek je naar interessante beleggingen en koopt en verkoopt zelf aandelen of beleggingsfondsen. Alle beleggingsbeslissingen neem je zelf en het is dan ook belangrijk dat je voldoende kennis en ervaring hebt om hier rendement mee te maken. Samen beleggen bieden niet heel veel banken meer aan, maar in dat geval maak je gebruik van een beleggingsadviseur die adviezen geeft. Samen bepaal je wat gekocht wordt.

Je blijft zelf aan het stuur en krijgt hulp van een beleggingsspecialist. Tenslotte kun je ook geld laten beleggen. In dit geval open je bijvoorbeeld een rekening bij een vermogensbeheerder. In al deze gevallen kijken de meeste mensen in eerste instantie nog naar traditionele manieren om geld te beleggen via banken. Inmiddels zijn er veel meer mogelijkheden door nieuwste financiële en technologische ontwikkelingen.

Beleggersnetwerk van eToro

Op het netwerk van eToro heb je alle mogelijkheden zoals hiervoor besproken. Zelf beleggen, samen beleggen door contact te maken met andere (top)beleggers of jouw geld laten beleggen door de beste beleggers te kopiëren. Indien je zelf geen tijd of kennis hebt om te beleggen dan kun je tot 20 beleggers zoeken en kopiëren. Op het moment dat je een andere beleggers kopieert met een deel van je geld worden de transacties van die belegger automatisch ook op jouw rekening uitgevoerd. Je maakt dus hetzelfde rendement als deze beleggers zonder een vinger uit te steken.

Zoek naar beleggers die nu maar ook straks een goed rendement weten te realiseren tegen een acceptabel risico. Op het Beleggersnetwerk van eToro kun je eenvoudig beleggers zoeken op basis van verschillende criteria. Daarna kun je deze beleggers zelf volgen en contact maken. Het is net als op andere social netwerken mogelijk om berichten te sturen of de mening te vragen van anderen in de beleggers community. Beleggen op een Beleggersnetwerk is vooral leuk en biedt heel veel mogelijkheden. Daarbij is het netwerk tegenwoordig ook in het Nederlands beschikbaar en is registeren en proberen met 100.000 fictief geld of in het echt vanaf 50. Meer weten

Beleggen met meer rendement

Sparen is een hele veilige optie, maar het levert vrijwel niets op met de huidige lage rentestand. Beleggen biedt zeker met de huidige technologie veel mogelijkheden, ook als je hier niet zoveel verstand van hebt. Bovendien biedt beleggen op een netwerk de mogelijkheid om de beste beleggers te kiezen met hoog rendement. Ook een combinatie tussen zelf beleggen en een aantal succesvolle beleggers kopiëren is mogelijk. Mogelijkheden genoeg om meer te halen uit je geld dan met sparen, je moet alleen zelf kiezen wat het beste bij je past.